Voordat ik fulltime fotograaf werd, werkte ik in de zorg, maar daar had ik het niet helemaal meer mijn zin. Eén ding wist ik heel erg zeker: ik wilde fulltime fotograaf worden. Ik besloot ontslag te nemen en een maand naar Nieuw-Zeeland te gaan en me daarna volledig te focussen op mijn bedrijf: Sjanine Fotografie. 

Ik ben Sjanine Schippers, 26 jaar en fulltime bruidsfotograaf. Ik ben geboren in Rotterdam, ik woon nu in Groot-Ammers en ik kom heel graag op de Veluwe. Die plek voelt als thuiskomen. 

hi! welkom hier

Wat het licht met de foto deed, vond ik wel interessant. Dus maakte ik daarna een foto van een vriendin. En nog een. En nog een. Als een lopend vuurtje verspreidde dit nieuws zich en na het aanmaken van een Facebook-pagina stroomden de aanvragen voor fotoshoots binnen. Vooral van vriendinnen, gezinnen en stelletjes. Een tijdje later werd ik gevraagd om een bruiloft te fotograferen. Doodeng! Maar wat ben ik blij en dankbaar dat ik toen ja heb gezegd, want wat is het mooi om zo’n bijzondere dag vast te leggen en dit fulltime te mogen doen. 

Als ik fotografeer, voel ik me vrij en probeer ik me in te leven in de personen voor de camera.

Dat inleven in een ander heb ik geleerd in de zorg en meegenomen naar mijn fotografie. Ik probeer er echt voor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Ik zie de wereld door een liefdevolle bril en ik heb oog voor detail, en dat zet ik om in foto’s tijdens een bruiloft. Ik laat enthousiasme, positiviteit en liefde doorstralen in mijn foto’s. Ik ben niet alleen fotograaf, maar ik help en denk mee waar het kan. Op de bruiloft houd ik het boeket even vast en doe ik het kraagje goed. Alles om het bruidspaar te helpen. 

Mijn fotografie-avontuur is begonnen toen ik het fototoestel van mijn vader mocht lenen voor een schoolopdracht. De opdracht was om zeven dagen een foto maken van een voorwerp op dezelfde plaats. 

binnen de fotografie vind ik geweldig. Samen met het bruidspaar werken naar een mooi eindresultaat. Mezelf inleven in een ander en dit vertalen in beeld. Mensen zelfvertrouwen geven en achteraf horen: ‘Ik had niet verwacht dat ik zo mooi op de foto kon staan’. Dat is mijn drijfveer. 

Het ondernemerschap

en ik ben vaak op de Veluwe te vinden. Wild spotten, wandelen op de hei, mountainbiken in het bos: ik ben echt een natuurmens. Ik hou ervan om buiten te zijn. Mijn inspiratie voor mijn foto’s haal ik ook uit de natuur. Ik heb een goede band met mijn zussen, neefjes en nichtjes. Als ik niet aan het fotograferen ben, ben ik dan ook bij mijn familie. 

Ik hou van reizen

01

Reizen

02

cultuursnuiven

03

nieuwe dingen ontdekken

04

de veluwe

05

wandelen in de natuur

06

familie

Ik word blij van…